Ενημερωτική ημερίδα για την διαχείριση των βιοαποβλήτων στην Παλώδια (Φωτογραφίες)ΧΩΡΙΑ

Το Kοινοτικό Συμβούλιο Παλώδιας πραγματοποίησε την 2η ενημερωτική ημερίδα «ΒΙΟΜΑ».Συγκεκριμένα στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του έργου ΒΙΟΜΑ καθώς και η παρουσίαση τρόπων λειτουργίας των συστημάτων οικιακής ξήρανσης που θα παραχωρηθούν σε 80 νοικοκυριά της κοινότητας.

Στο πλαίσιο των οικείων εθνικών και κοινοτικών κανονιστικών πλαισίων, στόχος της διασυνοριακής πρότασης συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου BIOMA είναι η διαμόρφωση μιας βιώσιμης προσέγγισης για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων σε αποκεντρωμένες περιοχές με την ανάπτυξη πρωτοποριακών και καινοτόμων τεχνικών διαχείρισης που αφορούν στην αποτελεσματική Διαλογή στην Πηγή των βιοαποβλήτων στις εξεταζόμενες περιοχές (ήτοι Κοινότητα Παλώδιας και Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) και κατόπιν την επεξεργασία αυτών με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

Ειδικότερα, οι δημότες των κοινοτήτων στις εξεταζόμενες περιοχές θα προβαίνουν στη χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων και στην ξήρανσή τους στην πηγή με τη χρήση καινοτόμου οικιακής συσκευής ξήρανσης.

Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους ομιλητές και η ημερίδα έκλεισε επιτυχώς. Ακολούθησε μικρή δεξίωση.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish